Jonnas Kycklinggryta. Mycket enkel men mycket GOD !    


3-4 portioner

Ingredienser:

1 Kyckling, eller delar, färska eller frysta. Ej filé !
3 Morötter
2 Gula lökar
5 dl Vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Stekfett
Gelé

Gör så här:

Bryn kycklingen runtom i en stekgryta.

Slå i lite vatten (3-5 dl) i stekgrytan, sätt i den hackade löken och låt småkoka i ca 40 minuter.

Hacka morötterna i grova bitar, ca 3 cm långa, och lägg i det i grytan.
Låt koka ca 20 minuter på svag värme.

Tag upp kycklingen o rensa fram köttet.

Slå vispgrädden i stekgrytan, späd med mer vatten om så behövs
, men ska inte vara alltför mycket vätska.

Krydda såsen med salt, lite vitpeppar, svartpeppar.

Låt såsen koka ganska häftigt i ca 10-15 minuter..så vatten kokar bort o den blir simmig.

Lägg i det rensade kycklingköttet i såsen o låt puttra 5-10 minuter.

KLART !

Servera med Grönsallad, ris, gelé och japansksoja.